Mitä asunnon välityspalkkio sisältää?

Julkaistu
blogi-10

Kiinteistön välityspalkkio koostuu asunnon myynnistä tulevista kuluista sekä kiinteistönvälittäjän palkkion. Helposti ajatellaan, että asunnon välityspalkkiot ovat todella suuria työhön ja kuluihin nähden. Ajattelin tällä kertaa hiukan avata mitä meillä sisältyy asunnon välityspalkkioon ja mitä kuluja myynnistä aiheutuu.

Asunnon välityspalkkiosta yleisesti

  • Ilmoitusmaksut Etuovi.com ja Oikotie.fi portaaleissa ovat yksi kuluerä. Maksut kasvavat suuremmiksi mitä kauemmin asunto on myynnissä.
  • Osakehuoneiston myynnissä pitää hankkia isännöitsijäntodistus sekä kaikki myyntiin tarvittavat taloyhtiön paperit, kuten energiatodistus, viimeisin tilipäätös, talousarvio ja sekä yhtiöjärjestyksen dokumentti.
  • Kiinteistöissä tulee hankkia seuraavat asiakirjat kuten kiinteistörekisteriotteet, rasitustodistukset, rakennekuvat, luvat, kaavat yms. Asiakirjat täytyy tilata kaupungilta ja maanmittauslaitokselta. Kaikki asiakirjat ovat maksullisia.
  • Usein myös pohjakuva joudutaan teettämään siistiksi, koska skannattu suttuinen kuva harvoin näyttää hyvältä. Lisäksi joissain kohteissa kuvat tilataan ammattikuvaajalta, jos se koetaan tarpeelliseksi.

Myyntikohteista aiheutuvia kuluja ovat myös kilometrit, sillä joskus kohteissa joudutaan käymään kymmeniä kertoja myynnin aikana. Toimistotarvikkeisiin kuluu myös rahaa. Maailma ei ole vieläkään paperiton ja valitettavasti kiinteistövälittäjän työssä tulostuspaperia menee päivittäin erittäin paljon. Täytyy vielä muistaa, että verottaja tietenkin vie jokaisesta kiinteistön tai asunnon välityspalkkiosta ison siivun.

Kiinteistönvälittäjän palkkio sisältää kaikki asunnon myynnistä aiheutuneet kulut

Kaikki edellä mainitut kulut sisältyvät meidän kiinteistönvälittäjän palkkioon. Kun kauppa meidän kautta toteutuu, tiedät aina ettei välityspalkkion päälle tule mitään myyntikuluja.

Valitessasi meidät asuntoasi myymään, sinua palvelee kouluttautunut ja erittäin kokenut Suomen Kiinteistönvälittäjäliiton jäsenyritys. Olemme sitoutuneet noudattamaan hyvää välitystapaa ja myynti tapahtuu aina kaikkia lakia noudattaen. Tämä on asunnonmyyjälle erittäin tärkeä asia, eikä sitä usein tulla ajatelleeksi.  Asunnon myynnissä isoin vastuu on kuitenkin aina myyjällä itsellään.

Sosiaalinen media on tärkeä. Etuoven ja Oikotien lisäksi meillä kohteet saavat maksullista markkinointia myös facebookissa, joka sisältyy myös välityspalkkioon.

Tietysti saat myös apua uuden asunnon etsimiseen, hyödyllisiä veroneuvoja sekä laajan kontaktiverkoston käyttöösi.

Meillä ei tarvitse pelätä piilokuluja, vaan tiedät varmasti mitä asunnon myynti sinulle maksaa.

Jos haluat kuulla lisää eduista, soittele meille numeroon +358 401 874 403 tai lähetä meille viestiä lomakkeella, olemme aina tavoitettavissa!

-Matias