Mitä välityspalkkioon sisältyy?

Julkaistu
blogi-10

Helposti ajatellaan, että asunnon välityspalkkiot ovat todella suuria työhön ja kuluihin nähden. Ajattelin tällä kertaa hiukan avata mitä meillä sisältyy välityspalkkioon ja mitä kuluja myynnistä aiheutuu.

Asunnon myynnistä aiheutuvat kulut ovat paljon enemmän kuin vain ilmoitusmaksut Etuovi.com ja Oikotie.fi portaaleissa, jotka nekin kasvavat sitä suuremmiksi mitä kauemmin asunto on myynnissä. Osakehuoneistossa hankitaan isännöitsijäntodistus sekä kaikki myyntiin tarvittavat taloyhtiön paperit. Kiinteistöissä asiakirjat (kiinteistörekisteriotteet, rasitustodistukset, rakennekuvat, luvat, kaavat yms.) tilataan kaupungilta ja maanmittauslaitokselta. Kaikki asiakirjat ovat maksullisia. Usein pohjakuva täytyy teettää siistiksi, koska skannattu suttuinen kuva harvoin näyttää hyvältä. Lisäksi joissain kohteissa kuvat tilataan ammattikuvaajalta, jos se koetaan tarpeelliseksi.

Myyntikohteista aiheutuvia kuluja ovat myös kilometrit (joskus kohteissa käydään kymmeniä kertoja myynnin aikana) ja toimistotarvikkeet. Maailma ei ole vieläkään paperiton ja valitettavasti näissä hommissa tulostuspaperia menee aivan liikaa. Verottaja tietenkin vie jokaisesta välityspalkkiosta ison siivun 😊.

Kaikki edellä mainitut kulut sisältyvät meidän välityspalkkioon. Kun kauppa meidän kautta toteutuu, tiedät aina ettei välityspalkkion päälle tule mitään myyntikuluja.

Valitessasi meidät asuntoasi myymään, sinua palvelee kouluttautunut ja erittäin kokenut Suomen Kiinteistönvälittäjäliiton jäsenyritys. Olemme sitoutuneet noudattamaan hyvää välitystapaa ja myynti tapahtuu aina kaikkia lakia noudattaen. Tämä on asunnonmyyjälle erittäin tärkeä asia, eikä sitä usein tulla ajatelleeksi.  Asunnon myynnissä isoin vastuu on kuitenkin aina myyjällä itsellään.

Some on tärkeä. Etuoven ja Oikotien lisäksi meillä kohteet saavat maksullista markkinointia myös facebookissa (lue lisää täältä täältä). Tämäkin sisältyy välityspalkkioon.

Tietysti saat myös apua uuden asunnon etsimiseen, hyödyllisiä veroneuvoja sekä laajan kontaktiverkoston käyttöösi.

Meillä ei tarvitse pelätä piilokuluja, vaan tiedät varmasti mitä asunnon myynti sinulle maksaa.

Jos haluat kuulla lisää eduista, soittele meille numeroon 040 187 4403, olemme aina tavoitettavissa!

-Matias